spot_img

Viral Rakaman Gadis Berhijab Terpaksa Buka Tudung Atas Tuntutan Kerja

- Advertisement -

DILEMA antara tuntutan agama dan kerja, seorang gadis di Jawa Barat, Indonesia meluahkan rasa sedih apabila diminta untuk tidak mengenakan hijab ketika bertugas sebagai tugas cuci di sebuah syarikat.

Memetik laporan Akhbar Tempatan Indonesia, Fani Sulistiyani yang berkongsi video sehingga tular di platform TikTok bercerita bahawa dirinya memakai hijab dalam perjalanan pergi dan pulang dari tempat kerja.

Namun apabila mula melakukan kerja, dia terpaksa membuka hijabnya demi mengikut syarat yang telah ditetapkan oleh pihak pengurusan syarikat.

VIDEO 1:

- Advertisement -

“Ada tak yang sama situasi dengan aku?,” soalnya ringkas kepada warganet.

Rakaman berdurasi 18 saat itu memperlihatkan Fani di atas motosikal apabila pergi dan pulang dari kerja selain berkongsi saat dirinya membersihkan sebuah ruang di syarikat berkenaan.

VIDEO 2:

- Advertisement -

Menurut komen netizen, mereka menasihat Fani agar berhenti daripada melakukan pekerjaan itu sekiranya rasa bersalah kerana dia perlu yakin dengan rezeki yang ditetapkan Allah SWT.

Bagaimanapun, difahamkan dia terpaksa meneruskan juga pekerjaan tersebut buat ketika ini kerana tidak berkelulusan tinggi dan terdesak dengan gaji yang diinginkan demi menyara kehidupan keluarga.

Reaksi Warga Maya

- Advertisement -

Jangan terdesak sangat mencari kerja sehingga hilang iman.

Rezeki Allah itu luas, carilah kerja lain.

“Aku pernah lalui dulu, rasa berdosa sangat waktu tu.”

Tutup aurat bukan sekadar pakai tudung je.

masa zaman gadis pernah bahagian receptionis hotel di sebabkan x leh bertudung maka…aku tolak hukkkk

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL