spot_img

Viral Rakaman Budak Kecil Tolong Ibu Berniaga Buat Wargamaya Terharu

- Advertisement -

SETIAP anak yang dilahirkan adalah umpama kain putih, ibu bapalah yang bertanggungjawab mewarnakan dan mencorakkannya.

Baru-baru ini, sebuah akaun TikTok @founderqueenoil berkongsi video yang membuatkan ramai netizen terharu.

Menerusi video berkenaan, kelihatan seorang kanak-kanak lelaki sibuk mengangkat gelas kotor dari meja pelanggan. Difahamkan lagi, kanak-kanak itu sedang membantu ibunya berniaga di kedai makan mereka.

Tolong ibu kutip gelas2 dan bekas2 makanan kotor

- Advertisement -

Ramai yang kagum melihat kanak-kanak kecil itu.

Di saat kanak-kanak lain seusianya sedang bergembira bermain dengan rakan-rakan atau mungkin meluangkan masa di hadapan gajet, kanak-kanak kecil itu sanggup berkorban dan memilih untuk membantu ibunya berniaga.

- Advertisement -

Dari raut wajahnya, jelas kelihatan kanak-kanak itu seronok membantu ibunya di kedai makan berkenaan. Malah, gelagatnya nampak lebih bersemangat berbanding si ibu.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen memuji kecomelan serta kerajinan kanak-kanak tersebut. Mana tidaknya, usia sekecil itu sudah pandai membantu ibu bapanya berniaga.

Semoga sihat selalu

- Advertisement -

Semoga jadi lelaki yang hebat kelak

Dah besar nanti jadi peniaga yang berjaya ya

Aku yang dah besar pun masih bebankan keluarga

Anak yang soleh

Comelnya adik ni. Semoga membesar menjadi anak yang soleh, bantu ibu bapa dan keluarga ya!

VIDEO:

Antara lagi reaksi warga maya

Suruh ibunya lihat balik komen2 netizen, mesti ibu dia gembira dengan komen2 yg baik2

Bagi dia upah supaya dia lagi bertambah semangat

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL