spot_img

Viral Rakaman Anggota Bomba ᴅɪꜱᴇʀᴀɴɢ Gara Gara Lambat

- Advertisement -

LAWAS: Seorang anggota bomba ᴄᴇᴅᴇʀᴀ selepas ᴅɪꜱᴇʀᴀɴɢ seorang lelaki dalam kejadian di Kampung Belipat, Jalan Punang di Lawas, Sarawak pada Sabtu.

Dalam insiden tersebut, anggota terbabit yang sedang terlibat dalam kerja-kerja pemadaman ᴋᴇʙᴀᴋᴀʀᴀɴ sebuah rumah setingkat ᴅɪᴛᴜᴍʙᴜᴋ seorang lelaki dari arah belakang.

Seorang lagi lelaki pula bertindak memarahi pasukan bomba yang didakwanya lewat tiba.

- Advertisement -

Susulan kejadian, anggota bomba terbabit yang ᴄᴇᴅᴇʀᴀ ringan telah membuat laporan polis pada Sabtu.

Timbalan Pengarah Bomba dan Penyelamat Sarawak, Tiong Ling Hii yang mengesahkan kejadian berkata pihaknya akan mengeluarkan kenyataan berhubung insiden hari ini.

Terdahulu, pasukan Bomba dan Penyelamat Lawas menerima panggilan ᴋᴇᴄᴇᴍᴀꜱᴀɴ berhubung ᴋᴇʙᴀᴋᴀʀᴀɴ itu pada jam 3.18 petang.

- Advertisement -

Sebuah jentera dengan kekuatan tujuh anggota kemudian bergegas ke lokasi yang terletak enam kilometer dari balai.

Ketika bomba tiba, kata Ling Hii, sebahagian besar rumah yang berstruktur tidak kekal itu sudah ᴍᴜꜱɴᴀʜ.

- Advertisement -

Kerja-kerja ‘fire break’ kemudian dilakukan selain teknik ‘receo’ untuk mengelakkan ᴀᴘɪ merebak.

Empat sekeluarga yang menyewa rumah terbabit sempat menyelamatkan diri.

Punca kejadian dan jumlah kerugian sedang disiasat.

Rakaman yang viral

Reaksi warga maya

Kena ajar orang yang tak mengenang budi ni

Denda maksimum sebab gangu penjawat awam bertugas

Ihtiyar sendiri untuk padamkan api sebelum bomba tiba

Jangan ingat bomba superman boleh sampai sepantas kilat

Rumah kalau dah kena ᴋᴇʙᴀᴋᴀʀᴀɴ memang peratusan ᴍᴜꜱɴᴀʜ ᴋᴇʙᴀᴋᴀʀᴀɴ adalah tinggi

Ingat bomba tu tak lalu jalanraya ke?

Waktu pihak bomba tiba adalah waktu munasabah

JOM MEMBELI SAMBIL MENYUMBANG!

Link Shopee: Rot N Friends Shop

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL