spot_img

Ibu Tergamam Apabila Anak Tertelan ‘Emas’ Dalam Perut, “Terkejut Rasa Nak Rebah..”

- Advertisement -

Kadang-kadang ada perkara yang terjadi dalam hidup kita berlaku tanpa dijangka. Antara tragedi yang sering dialami kebanyakan ibu ayah adalah kes anak kecil mereka tertelan benda asing.

Demikianlah yang terjadi kepada seorang anak istimewa ini apabila ia tertelan sesuatu objek tanpa sengaja. Mungkin trauma & ingin jadikan pengajaran, ibunya Amiza Rahmat telah berkongsi pengalaman cemasnya ini.

Jom ikuti perkongsian di bawah ini.

Ibu tergamam, anak istimewa tertelan ’emas’ dalam perut

- Advertisement -

Bismillahirrahmanirrahim. Mummy simpan sini sebagai pengajaran untuk mummy & mummy lain kat luar sana.

Semua tau yang Humaira Farisha is a special baby. Mummy bagi pakai kat tangan kiri sebab tangan kiri adik tak bergerak & selalu genggam je.

- Advertisement -

Ini salah satu ikhtiar mummy, sebab mummy pernah terbaca yang pakaikan emas boleh elak dari kerap sakit.

Harini before mummy pergi work, adik okay & banyak bebel. Mummy hantar adik pergi rumah neni mcm biasa. Jam lebih kurang 9.10 pagi, neni call mummy.

Suara neni cemas & panik sambil bagitau yang adik dah tertelan emas. Mummy pon dengar suara adik nangis masa neni call. Allahu masa tu hati mummy macam nak gugur.

- Advertisement -

Mummy terus tinggalkan discussion dengan HR & supervisor untuk balik tengok adik. Sampai rumah neni bagitau adik dah muntah yang bulat tu tapi handbag tak jumpa.

So, mummy buat keputusan untuk bawa adik ke klinik untuk X-ray & mintak neni sambung cari dekat rumah.

Sampai dekat klinik, kita daftar & jumpa doktor dulu. Doktor bagi surat untuk buat X-ray. Masa tunggu result X-ray mummy sentiasa doa semoga adik tak telan charms tu.

Apakan daya masa result X-ray keluar mummy terkejut rasa nak rebah tengok charms handbag tu dah dalam perut adik.
Mummy pelik adik erat-erat sambil air mata mummy mengalir. Allah je tau masa tu hati mummy macam mana.

Lepas tengok result doktor klinik refer adik ke Hospital Selayang untuk jumpa pakar. Dalam perjalanan mummy pegang adik kuat-kuat sambil hati ni memberontak salahkan diri sendiri.

Sampai hospital doktor masukkan adik kat bahagian Kecemasan zon kuning. Alhamdulillah doktor kata charms tu dah masuk dalam perut bukan saluran penafasan.

Adik pon nampak ok je & doktor kata adik boleh discharge dengan bekalan ubat untuk keluarkan charms tu. Buat masa 4-5 hari mummy kena pantau adik.

Nampak macam takda pape tapi sangat bahaya kalau charms tu masuk dekat saluran pernafasan. So, ni pengajaran & situasi yang mummy takkan lupakan.

Semoga tak jadi lagi. Humaira Farisha kuat!

Sumber: Amiza Rahmat

Nak Jana Pendapatan Dari Rumah?

Auto Shopee 2021

Nak macam-macam info? Jom join group Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL