spot_img

Kerajaan Kelantan Hairan Bagaimana Jumlah Kemasukan Kenderaan Tinggi Sempena Aidiladha

- Advertisement -

UMUM tahu, kes COVID-19 di Malaysia sejak akhir-akhir ini mencatatkan jumlah kes yang tinggi sekaligus membuatkan penularan ᴡᴀʙᴀᴋ ini lebih mudah. Pihak berkuasa juga sebelum ini turut menegaskan ʟᴀʀᴀɴɢᴀɴ merentas negeri.

Dalam pada itu, negeri Kelantan dilaporkan mencatat pertambahan kenderaan memasuki negeri tersebut sejak beberapa hari yang lalu. Kemasukan kenderaan menjelang Hari Raya Aidiladha yang bakal tiba turut mendapat perhatian kerajaan negeri Kelantan yang hairan dengan jumlah kemasukan yang tinggi.

TIMBALAN MENTERI BESAR DATUK MOHD AMAR NIK ABDULLAH. SUMBER: MALAY MAIL

Menurut Timbalan Menteri Besar Datuk Mohd Amar Nik Abdullah, Majlis Keselamatan Negara, MKN telah menetapkan hanya kes ᴋᴇᴄᴇᴍᴀꜱᴀɴ membabitkan ᴋᴇᴍᴀᴛɪᴀɴ atau pasangan jarak jauh dibenarkan rentas negeri. Beliau juga telah meminta pihak polis untuk menjalankan semakan ke atas kenderaan yang memasuki negeri tersebut dengan lebih tegas.

- Advertisement -

Sebelum ini, pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) turut memaklumkan tidak menerima surat Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) bermula hari ini sehingga 21 Julai 2021 dengan alasan untuk merentas negeri bagi mengelak perbuatan pihak tidak bertanggungjawab menyalahguna surat kebenaran MITI bagi tujuan pulang ke kampung menyambut Aidiladha.

Reaksi warga maya

- Advertisement -

- Advertisement -

SOLIDARITI RAKYAT: KEMPEN BENDERA PUTIH. Join Group Facebook Kempen Rakyat Malaysia Kibarkan Bendera Putih

Anda dipelawa untuk menyertai group facebook ini untuk menjadi “Wartawan Rakyat” menyalurkan informasi tentang rumah-rumah yang memasang bendera putih.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL