spot_img

[VIDEO] “Ikan Pura-Pura ᴍᴀᴛɪ?” Eksperimen Hidupkan Ikan Ini Buat Ramai Terpukau

- Advertisement -

KITA memang selalu beli ikan di pasar yang dah siap siang bukan?

Kalau tidak pun, mesti tangkapan itu sudah ᴍᴀᴛɪ dan kita tinggal siang bila nak masak. Tetapi tahukah anda sebenarnya kita boleh hidupkan semula ikan yang ᴍᴀᴛɪ?

Baru-baru ini tular video di ᴛɪᴋᴛᴏᴋ yang memaparkan seorang lelaki membuat tutorial untuk hidupkan ikan laga yang telah ᴍᴀᴛɪ menggunakan garam ᴍᴇɴᴄᴜʀɪ tumpuan netizen.

Bubuh garam dan daun bawang, ikan kembali hidup dengan ajaibnya

- Advertisement -

Menerusi video berkenaan, kelihatan dia sedang membuat tutorial untuk hidupkan ikan laganya yang telah ᴍᴀᴛɪ.

Apa yang lebih menarik perhatian adalah apabila lelaki itu berjaya menghidupkan semula ikan laga dengan menggunakan air, garam dan daun bawang. Ikan laganya itu dilihat bergerak-gerak dan mula berenang selepas beberapa minit.

Eksperimennya tidak berhenti setakat itu, dia juga gigih menghidupkan ikan talapia ibunya untuk mendapat kepastian. Kali ini, dia menggunakan air, garam, bawang dan cili. Pada akhir video, kelihatan ikan tersebut bergerak dan kemudiannya hidup.

“Mungkin selama ni ikan tu pengsan je” – Netizen

- Advertisement -

Dalam pada itu, hasil tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut terkejut dengan eksperimen tersebut. Malah, ramai yang tidak percaya sehinggakan mahu mencuba ikan yang ada di rumah.

Ketika artikel ini ditulis, video itu telah meraih 18M tontonan, 1.4M tanda suka dan 28K komen di ᴛɪᴋᴛᴏᴋ.

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di ᴛɪᴋᴛᴏᴋ:

- Advertisement -

Wow, tak sangka ikan pura-pura ᴍᴀᴛɪ je selama ni.

Video yang tular 1

Video yang tular 2

SOLIDARITI RAKYAT: KEMPEN BENDERA PUTIH. Join Group Facebook Kempen Rakyat Malaysia Kibarkan Bendera Putih

Anda dipelawa untuk menyertai group facebook ini untuk menjadi “Wartawan Rakyat” menyalurkan informasi tentang rumah-rumah yang memasang bendera putih.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL