spot_img

[VIDEO] Mak Terkejut Anak Gadis Beriya Angkat Tong Gas, Rupanya Ada Kisah Silam

- Advertisement -

WALAUPUN hanya beberapa aktiviti riadah dibenarkan sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), ia bukan penghalang untuk kita mengamalkan gaya hidup sihat di rumah.

Ternyata ramai berkongsi video ‘work out’ masing-masing di media sosial, namun tindakan seorang gadis yang selamba bersenam dengan mengangkat tong gas antara yang menarik perhatian netizen.

Rata-rata kagum melihat aktiviti riadah gadis tersebut.

- Advertisement -

“Macam tak ada apa je dia buat ek. Aku angkat sakit terus pinggang. Dia boleh timang-timang lak eh,” kata Ayipp.

“Ngam jadi bini ni, kuat. Mantap moi,” kata Ka

- Advertisement -

Gadis tersebut, Nur Amira Roslin ketika dihubungi berkongsi kisah di sebalik video yang tular itu.

Menurut Nur Amira atau lebih mesra disapa Myra, segalanya bermula apabila abangnya mahu menukar tong gas yang sudah habis di rumah mereka.

“Kebetulan masa saya nak ‘work out’ tu mak nak masak tapi tiba-tiba gas habis. Saya panggil abang minta dia tukarkan.

- Advertisement -

“Jadi saya tarik letak tepi, tiba-tiba rasa macam ringan pula tong gas tu sebab kosong.

“Tiba-tiba terfikir idea nak buat content creative. Saje je lah sebab nak galakkan orang buat work out sebenarnya,” kata gadis berusia 23 tahun itu.

Myra berkata ibunya turut terkejut dengan tindakannya itu.

“Ada yang tanya mak marah tak? Mak tak marah pun tapi dia macam terkejut.

“Mak just cakap Ya Allah perempuan ini power betul. Alah tong gas tu kosong je sebenarnya,” katanya.

Paparan skrin video gelagat Myra selamba mengangkat tong gas yang tular baru-baru ini.

Selain video yang tular itu, Myra yang juga jurulatih kecergasan wanita turut berkongsi beberapa video senaman di Twitternya.

Jelasnya dia mula melakukan senaman sejak 2018 selepas diejek gemuk orang rakan-rakan terdekat dan orang di sekelilingnya.

“Dulu berat badan saya 60 kilogram (kg) kemudian turun kepada 45 kg. Lepas tu sekarang naik balik kepada 65 kg selepas buat weight training.

“Ada yang panggil Myra Mok. Niat mereka nak bergurau tapi kalau dah hari-hari kena ejek macam tu terasalah juga.

“Start dari situ saya buat work out sampailah sekarang. Bila dah kurus orang panggil ‘papan’, bila buat weight training ada cakap nanti badan macam lelaki pula.

“Jadi benda tu takkan pernah habis. Saya pun ignore jelah apa orang kata. Memang betul kita tak boleh nak puaskan hati semua orang,” katanya.

Myra pernah menjadi ᴍᴀɴɢꜱᴀ ʙᴏᴅʏ ꜱʜᴀᴍɪɴɢ kerana berat badannya ketika itu mencecah 60 kg.

Anak bongsu empat beradik itu juga tidak menjangka video tersebut mendapat pelbagai respons dalam kalangan netizen.

“Tak expect video tu akan viral sebenarnya sebab saya just nak buat content lebih kreatif supaya orang pun dapat motivasi untuk bersenam lagi-lagi time PKP.

“Ada yang suka ada juga yang komen negatif. Mana yang negatif tu saya abaikan je lah lagi pun saya nak spread positivity di kalangan follower saya,” katanya.

Video yang tular

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL