spot_img

Bapa Sedih Hanya Tak Cukup RM300 Tiada Siapa Mahu Uruskan ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ Anak

- Advertisement -

BAPA mana yang tidak sedih apabila anaknya yang baru sahaja menghembuskan ɴᴀꜰᴀꜱ terakhir tetapi si bapa tidak mampu untuk membiayai kos pengurusan ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ anak kerana tidak cukup wang.

Begitulah yang terjadi kepada seorang bapa ini yang diceritakan oleh seorang sukarelawan Mohd Zulhairi Zainol, apabila anak kepada pemuda yang dirahsiakan identitinya terpaksa dibawa semula ke hospital apabila kos pengurusan ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ di kawasan tempat tinggalnya ᴅɪᴅᴀᴋᴡᴀ dikenakan caj RM300.

Mujur, pihak ꜰᴏʀᴇɴꜱɪᴋ hospital tersebut menelefon Zulhairi yang memang menyediakan khidmat pengurusan ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ secara percuma kepada sesiapa yang memerlukan bantuan beliau. Khidmat Zulhairi ini pernah beberapa kali tular di laman sosial dengan khidmatnya membantu pihak yang memerlukan bantuan dan tidak mampu membayar kos pengurusan ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ yang mana di sesetengah kawasan agak tinggi harganya.

- Advertisement -

Selepas selesai urusan ᴘᴇɴɢᴇʙᴜᴍɪᴀɴ anaknya, lelaki tersebut memaklumkan pada Zulhairi bahawa dia cuma ada RM150 sahaja untuk diberikan kepada Zulhairi. Namun, Zulhairi menolak pemberian lelaki tersebut dan meminta lelaki tersebut untuk simpan sahaja duit itu untuk kegunaan dirinya.

“Alhamdulilah selesai, sadis kesah brader ni. Padahal pagi tadi dia dah bawa ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ anaknya ini untuk di uruskan di tempatnya, disebabkan dikenakan caj rm300.00 si ayah nie xmampu dah orang tu xnak uruskan. Dibawa kembali anak ini ke hospital nasib baiklah team ꜰᴏʀᴇɴꜱɪᴋ maklumkan pada hery,terus hery dtg bantu dan uruskan mandi dan ᴋᴀꜰᴀɴ serta ᴋᴇʙᴜᴍɪᴋᴀɴ.”

“Dia maklumkan pada hery hanya ada rm150.00 sahaja, Hery ckp simpan sahaja duit tu terus ayahnya peluk Hery dan berterima kasih pada kalian semua. Ini lah di antara ꜱᴜᴍʙᴀɴɢᴀɴ kalian hery salurkan. Baby kecik mcm nie pon nak caj rm300. Modal hery tadi hanya rm20.00 je.”

- Advertisement -

- Advertisement -

“Alhamdulilah selesai,sadis kesah brader nie” padahal pagi tadi dia dah bawa ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ anaknya ini untuk di uruskan di tempatnya, di sebabkan dikenakan caj rm300.00 si ayah nie xmampu dan orang tu xnak uruskan. Dibawa kembali anak ini ke hospital nasib baik lah team forensik maklumkan pada hery, terus hery dtg bantu dan uruskan mandi & ᴋᴀꜰᴀɴ serta ᴅɪᴋᴇʙᴜᴍɪᴋᴀɴ.”

“Dia maklumkan pada hery hanya ada rm150.00 sahaja, hery ckp simpan sahaja duit tu.

terus ayahnya pelok hery dan berterima kasih pada kalian semua.

nie lah di antara sumbangan kalian hery salurkan.

baby kecik mcm nie pon nak caj rm300.00

modal hery tadi hanya rm20.00 je” – jelas Hery.

Sumber : Mohd Zulhairi Zainol

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL