spot_img

Petugas ᴘᴇʀᴜʙᴀᴛᴀɴ ᴅɪᴛɪᴋᴀᴍ Dengan Gunting Kerana Tak Terima ᴋᴇᴍᴀᴛɪᴀɴ Keluarga Akibat Covid19

- Advertisement -

SEORANG petugas ᴘᴇʀᴜʙᴀᴛᴀɴ di sebuah ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ di Semarang, Jawa Tengah dilaporkan cedera parah selepas ᴅɪᴛɪᴋᴀᴍ dengan gunting oleh keluarga ᴘᴇꜱᴀᴋɪᴛ Covid-19.

Lapor Suara.com, insiden itu berlaku selepas ᴘᴇꜱᴀᴋɪᴛ Covid-19 tersebut ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ᴅᴜɴɪᴀ dan ahli keluarganya tidak dapat menerima berita sedih itu.

Akibatnya, seorang daripada ahli keluarga ᴘᴇꜱᴀᴋɪᴛ berkenaan bertindak melulu dengan mengambil gunting dan ᴍᴇɴɪᴋᴀᴍ seorang petugas ᴘᴇʀᴜʙᴀᴛᴀɴ yang ada di ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ terbabit.

- Advertisement -

Berdasarkan video yang tular dalam media sosial, beberapa petugas ᴘᴇʀᴜʙᴀᴛᴀɴ yang mengenakan pakaian perlindungan diri (PPE) cuba meleraikan pertengkaran tersebut.

Turut kedengaran suara wanita menjerit meminta tolong.

Menurut sumber, ᴘᴇꜱᴀᴋɪᴛ Covid-19 itu dibawa ke ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ dalam keadaan ɴᴀᴢᴀᴋ dan keluarganya memaksa petugas ᴘᴇʀᴜʙᴀᴛᴀɴ memberikan rawatan serta-merta.

- Advertisement -

Namun, situasi menjadi semakin buruk apabila ᴘᴇꜱᴀᴋɪᴛ itu ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ᴅᴜɴɪᴀ dan petugas ᴘᴇʀᴜʙᴀᴛᴀɴ memaklumkan ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ perlu dikebumikan mengikut protokol Covid-19.

Enggan menerima perkara tersebut, seorang daripada ahli keluarga nekad ᴍᴇɴɪᴋᴀᴍ petugas ᴘᴇʀᴜʙᴀᴛᴀɴ sehingga gunting itu patah.

Nak macam-macam info? Jom join group Nak Kecam Apa Hari Ini?

Terima kasih kerana sudi membaca!

- Advertisement -

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL