spot_img

Atlet ɪꜱʀᴀᴇʟ ʜᴀɴᴄᴜʀᴋᴀɴ Katil Kadbod Sukan Olimpik Yang Disediakan Percuma

- Advertisement -

SUKAN Olimpik Tokyo 2020 kali ini menjadi tumpuan dunia, dari kisah ᴋᴏʀᴇᴀ ᴜᴛᴀʀᴀ yang tidak mahu menyertai Olimpik sehinggalah katil ᴀɴᴛɪ-ᴍᴀᴋꜱɪᴀᴛ yang diperbuat daripada kadbod bagi tujuan kitar semula.

Terbaharu, dalam satu video tular di laman sosial kelihatan atlet ɪꜱʀᴀᴇʟ, ʙᴇɴ ᴡᴀɴɢᴇʀ yang mengambil langkah ᴇꜱᴋᴛʀᴇᴍ dengan ᴍᴇʀᴏꜱᴀᴋᴋᴀɴ katil yang diperbuat daripada kadbod bagi membuktikan bahawa katil tersebut kukuh.

Dalam video yang dimuat naik pada hari Isnin, Wanger dan lapan lagi lelaki yang lain menguji kapasiti tempat tidur tersebut. Tempat tidur tersebut difahamkan hancur dilakukan oleh atlet ɪꜱʀᴀᴇʟ yang tidak bertanggungjawab. Padahal katil tersebut akan digunakan kembali oleh atlet Paralimpik yang bakal turun pada bulan depan.

- Advertisement -

Tempat tidur dengan 100 peratus yang dibuat menggunakan kadbod di Olimpik Tokyo kali ini menjadi objek tarikan di perkampungan Olimpik. Terdahulu ia tular dengan cerita bahawa katil ini dibuat bagi mengelak daripada aktiviti ᴘᴇʀꜱᴇᴛᴜʙᴜʜᴀɴ di antara atlet. Namun tujuannya yang sebenar adalah tidak lain bagi menjaga alam sekitar kerana mampu untuk dikitar semula.

Perkara ini dilaporkan apabila syarikat Airweave, yang bertanggungjawab dalam pembuatan katil tersebut menyatakan bahawa teori itu palsu dan katil itu dibuat dengan teknologi kitar semula. Katil itu juga mampu menampung berat hampir 200kg.

“Mendapat banyak pertanyaan mengenai tempat tidur di Olympic Village, jadi hari ini kita akan memeriksa dan melihat berapa ramai orang yang diperlukan untuk ᴍᴇᴍᴇᴄᴀʜᴋᴀɴ salah satu tempat tidur kadbod ini,” kata Wanger pada permulaan video tersebut, yang telah ditonton lebih daripada 400,000 kali sejak dimuat naik 24 jam yang lalu.

- Advertisement -

Pada mulanya, Wanger, anggota pasukan besbol Olimpik dari ɪꜱʀᴀᴇʟ yang juga pemain untuk pasukan AS Lancaster Barnstormers, melompat di atas katil. Kemudian, seorang demi seorang naik untuk menyertai beliau melompat di atas katil sehingga ʀᴏꜱᴀᴋ katil tersebut.

Tindakan Wanger itu jelas tidak disenangi orang ramai apabila ia ᴍᴇʀᴏꜱᴀᴋᴋᴀɴ fasiliti yang telah disediakan secara percuma kepada atlet yang bertanding di Olimpik. Selain daripada itu, ia bakal digunakan semula oleh atlet Paralimpik yang bakal bertanding di temasya yang sama bulan depan.

Rakaman yang tular

- Advertisement -

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL