spot_img

[VIDEO] Seorang ᴍᴀᴜᴛ Dalam Kejadian Struktur Pembinaan LRT ʀᴜɴᴛᴜʜ

- Advertisement -

SEORANG pekerja pembinaan warga ʙᴀɴɢʟᴀᴅᴇꜱʜ disahkan ᴍᴀᴜᴛ selepas struktur pembinaan projek Aliran Transit Ringan (LRT) 3 berhampiran Hotel Premiere Bukit Tinggi, Klang ʀᴜɴᴛᴜʜ secara tiba-tiba.

Pengarah Jabatan ʙᴏᴍʙᴀ ᴅᴀɴ ᴘᴇɴʏᴇʟᴀᴍᴀᴛ Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis memaklumkan, empat lagi pekerja masing-masing tiga warga ʙᴀɴɢʟᴀᴅᴇꜱʜ dan seorang warga ɪɴᴅᴏɴᴇꜱɪᴀ turut mengalami ᴄᴇᴅᴇʀᴀ ringan.

Struktur pembinaan Projek Aliran Transit Ringan (LRT) 3 ʀᴜɴᴛᴜʜ berhampiran Hotel Premiere Bukit Tinggi Klang, hari ini. GAMBAR: Abd Razak Aid

Kata beliau, pihak ʙᴏᴍʙᴀ telah menerima panggilan pada pukul 2.41 petang dan tiba di lokasi sekitar pukul 2.58 petang.

- Advertisement -

“ʀᴜɴᴛᴜʜᴀɴ melibatkan perancah besi struktur pembinaan projek laluan LRT 3 berhampiran Hotel Premiere Bukit Tinggi.”

“Setakat ini, ʙᴏᴍʙᴀ telah berjaya mengeluarkan empat pekerja iaitu tiga warga ʙᴀɴɢʟᴀᴅᴇꜱʜ dan seorang warga ɪɴᴅᴏɴᴇꜱɪᴀ yang mengalami ᴄᴇᴅᴇʀᴀ ringan.”

Anggota ʙᴏᴍʙᴀ ᴅᴀɴ ᴘᴇɴʏᴇʟᴀᴍᴀᴛ berusaha mengeluarkan ᴍᴀʏᴀᴛ seorang perkerja pembinaan yang ᴛᴇʀꜱᴇᴘɪᴛ dibawah ʀᴜɴᴛᴜʜᴀɴ besi selepas struktur pembinaan Projek Aliran Transit Ringan (LRT) 3 ʀᴜɴᴛᴜʜ berhampiran Hotel Premiere Bukit Tinggi Klang, hari ini. GAMBAR: Abd Razak Aid

“Seorang lagi warga ʙᴀɴɢʟᴀᴅᴇꜱʜ bagaimanapun disahkan ᴍᴀᴜᴛ. Sebarang maklumat akan dikemas kini dari semasa ke semasa,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Struktur pembinaan Projek Aliran Transit Ringan (LRT) 3 ʀᴜɴᴛᴜʜ berhampiran Hotel Premiere Bukit Tinggi Klang, hari ini. GAMBAR: Abd Razak Aid
- Advertisement -

Kejadian itu turut tular selepas beberapa pengguna media sosial memuat naik video sejurus selepas kejadian itu berlaku.

Rakaman yang tular

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

- Advertisement -

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL