spot_img

Reaksi Pelakon Lelaki Kepada Netizen Selepas Dikatakan Sertai Perhimpunan Semalam

- Advertisement -

KUALA LUMPUR: Individu yang menyertai perhimpunan Keluar dan ʟᴀᴡᴀɴ di Dataran Merdeka di sini, semalam, akan dikenal pasti untuk memberi keterangan dalam dalam masa terdekat.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Azmi Abu Kassim berkata, siasatan lanjut berhubung perhimpunan itu sedang dijalankan.

“Jika cukup keterangan, individu berkenaan akan dikenakan tindakan kompaun di atas ᴋᴇꜱᴀʟᴀʜᴀɴ mengikut ꜱᴇᴋꜱʏᴇɴ 21A Akta 342 dan Peraturan 17 (1) Peraturan-Peraturan ᴘᴇɴᴄᴇɢᴀʜᴀɴ dan Pengawalan ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ ʙᴇʀᴊᴀɴɢᴋɪᴛ (PPPDPB) (Langkah-Langkah di dalam Kawasan Tempatan Jangkitan (Pelan Pemulihan Negara) 2021.”

- Advertisement -

“Dianggarkan seramai 450 individu berkumpul di Dataran Masjid Jamek pada jam 11.30 pagi, kumpulan ini berarak melalui Jalan Tun Perak menuju ke Jalan Raja sambil membawa kain rentang,” katanya dalam satu kenyataan.

Terdahulu, ratusan individu berarak dari Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Masjid Jamek menuju ke Dataran Merdeka, semalam.

- Advertisement -

Kumpulan itu yang memakai baju hitam, antara lain dilihat membawa bendera hitam, sepanduk menzahirkan ᴘʀᴏᴛᴇꜱ dan replika ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ.

Polis dilihat turut melakukan pemantauan dari udara menggunakan helikopter, selain menutup beberapa laluan menuju ke Dataran Merdeka.

Sementara itu, Azmi berkata, pihaknya juga mengesan satu video tular berdurasi 14 saat memaparkan perarakan beramai-ramai di jalan raya yang dikatakan berlaku di Kuala Lumpur.

- Advertisement -

“Semakan polis mendapati kejadian itu tidak berlaku di Kuala Lumpur dan orang ramai dinasihatkan supaya tidak menularkan sesuatu perkara yang tidak sahih kerana dikhuatiri menimbulkan ᴋᴇɢᴜꜱᴀʀᴀɴ masyarakat.”

“Polis menasihatkan orang ramai supaya mematuhi prosedur operasi standard (SOP) Pelan Pemulihan Negara (PPN) dan tidak ᴛᴇʀʙᴀʙɪᴛ dengan sebarang perhimpunan memandangkan ᴀɴᴄᴀᴍᴀɴ ᴘᴀɴᴅᴇᴍɪᴋ ᴄᴏᴠɪᴅ 19 yang masih melanda negara kita,” katanya.

Fahad Iman Pelakon Dimaksudkan Sertai Perhimpunan Keluar Dan Lawan?

Semalam telah berlangsung perhimpunan Keluar dan Lawan di sekitar Dataran Merdeka yang dianjurkan bagi menunjukkan ꜱᴏʟᴀᴅɪʀɪᴛɪ rakyat terhadap rakyat.

Turut tular, seorang pelakon yang dikatakan turut menjadi peserta perhimpunan aman tersebut bersama 400 orang individu lain.

Pelakon yang dikaitkan netizen dengan perhimpunan tersebut ialah Fahad Iman kerana dia di antara yang terbuka berkongsi mengenai bendera hitam dan lawan.

Malah menerusi tinjauan di laman sosial Instagram (IG) Fahad, pelakon Suri Hati Mr.Pilot itu turut memuat naik beberapa foto ketika menyertai perhimpunan tersebut.

Selain itu, Fahad turut menggunakan foto bendera hitam dan menulis perkataan lawan di ruangan bio IGnya.

Reaksi Beliau Selepas Tular Foto

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL