spot_img

“Dimana Malaysia?” Warga ɪꜱʀᴀᴇʟ “ᴘᴇʀʟɪ” Kedudukan Malaysia Dalam Sukan Olimpik 2020

- Advertisement -

SEPERTI yang ramai sedia maklum, Malaysia tidak mempunyai hubungan yang baik bersama negara ɪꜱʀᴀᴇʟ. Negara yang dikuasai oleh ᴢɪᴏɴɪꜱ beserta ᴋᴇᴋᴇᴊᴀᴍᴀɴ yang dibuat terhadap ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ membuatkan rakyat Malaysia kurang senang dengan ɪꜱʀᴀᴇʟ.

Ketegangan antara Malaysia dan ɪꜱʀᴀᴇʟ menjadi lebih serius apabila ɪꜱʀᴀᴇʟ memilih untuk melancarkan ꜱᴇʀᴀɴɢᴀɴ ke ɢᴀᴢᴀ sekitar Mei lalu di mana rakyat Malaysia bersatu tenaga melancarkan ᴘᴇʀᴀɴɢ siber ke atas negara ɪꜱʀᴀᴇʟ sehingga membuatkan warga ɪꜱʀᴀᴇʟ sentap dengan kecaman yang diterima.

Terbaharu, seorang warga ɪꜱʀᴀᴇʟ seolah mahu ‘ʙᴇʀᴘᴇʀᴀɴɢ’ dengan netizen Malaysia apabila bangga memerli Malaysia yang berada di tangga ke-70 selepas ɪꜱʀᴀᴇʟ berada di tangga ke-36 menerusi pungutan pingat dalam Sukan Olimpik Tokyo 2020.

- Advertisement -

Ironinya, beliau yang menimbulkan ‘persoalan’ telah menutup ruangan balas di Twitter membuatkan para netizen gagal memberi jawapan. Dalam pada itu, tweet beliau secara tidak langsung telah menjemput ‘ꜱᴇʀᴀɴɢᴀɴ’ daripada netizen Malaysia menerusi ‘jawapan’ melalui quote retweet.

- Advertisement -

Sejak perkataan ‘ᴋᴏʏᴀᴋ’ trending dan turut tersenarai di Urban Dictionary berikutan kerap digunakan netizen Malaysia, dapat dilihat netizen ɪꜱʀᴀᴇʟ seolah terkesan dan membandingkan negara Malaysia dalam pelbagai isu.

- Advertisement -

Nak macam-macam info? Join Group Telegram Aku Papan Kekunci Untuk Lebih Berita | Travel | Quotes

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL