spot_img

Gara Gara Nak Elak Bayar Tol, Pemandu Honda “Kantoi” Tak Lepas Dengan Kereta Depan

- Advertisement -

INSIDEN ‘menyelit’ kerana mahu mengelak bayar tol bukan satu perkara yang asing di negara kita ini. Perbuatan tidak bertanggungjawab itu bukan sahaja dilakukan oleh pengguna kereta, bahkan ia turut melibatkan motosikal yang menggunakan laluan tol yang sama.

Pada awal pagi tadi, salah seorang ahli Facebook Group YDLAA telah berkongsi sebuah rakaman video dashcam di mana dia berjaya menggagalkan cubaan sebuah kereta Honda City yang cuba menyelit dibelakangnya untuk mengelak dari membayar tol di laluan Touch ‘n Go.

Daripada rakaman video dashcam tersebut, lelaki ini telah membuat keputusan yang bijak dengan memperlahankan lalu memberhentikan kenderaannya apabila melepasi palang tol agar kereta Honda City itu terpaksa mengundurkan lalu ‘tersangkut’ di laluan tol tersebut.

- Advertisement -

Setelah berjaya mengenakan Honda City tersebut, lelaki itu meninggalkan kawasan tol tersebut dengan satu gelak panjang kepuasan. Hantaran ini telah mendapat ratusan komen dari orang ramai yang turut sama berasa puas hati melihat gelagat Honda City yang terkantoi itu.

Antara reaksi wargamaya.
Antara reaksi wargamaya
Antara reaksi warga maya.

Anda boleh dengar dengan jelas ‘gelak kepuasan’ lelaki ini selepas mengajar pemandu Honda City yang cuba mengelak dari membayar tol melalui dua video yang kami kongsikan di bawah.

Harapnya selepas ini orang ramai boleh mengambil iktibar dan menjadi pengguna jalan raya yang amanah dengan membayar tol setiap kali menggunakan laluan tersebut.

Antara reaksi warga maya. 

- Advertisement -

“ingat org pkai kereta H ni ada duit sgt ke, budak pkai ysuku lagi bnyk duit.”

“Haha adan uke, Aku pon pnh bt gini. Dok cucuk2 rapat2 sgt mmg kna lah ko. Org lain bayar ko nk free plk manyak tantek.”

“Ni beli H gaji 1.5k, bayar bulan 1.2k. rm300 tu ntuk duit minyak + megi bulanan. Mana cukup nk bayar tol.”

- Advertisement -

“Biar la beli cash kete seken pon yg penting dlm touchngo paling kurang rm100 n minyak kete sentiasa full, agak minyak dh separuh je isi full lg. X bole tgok meter minyak tu turun skit.”

Rakaman yang tular video 1.

Rakaman yang tular video 2.

Nak macam-macam info? Jom Join Channel Telegram Aku Papan Kekunci

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL