Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/akupuszx/public_html/wp-content/plugins/prevent-xss-vulnerability/includes/class-prevent-xss-vulnerability-frontend.php on line 264

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/akupuszx/public_html/wp-content/plugins/prevent-xss-vulnerability/includes/class-prevent-xss-vulnerability-frontend.php on line 265
Kerana "Add On" Gadis Pertama Kali Datang Starbucks Bayar RM34
spot_img

Kerana “Add On” Gadis Pertama Kali Datang Starbucks Bayar RM34

- Advertisement -

BARU-BARU ini tular sebuah video TikTok dimana menunjukkan pemilik video bersama rakannya membeli minuman Starbucks buat pertama kali. Video tersebut mendapat perhatian ramai kerana luahan perasaan berkaitan pengalaman mereka membeli minuman Starbucks.

Menerusi video tersebut, pengguna TikTok @sleeplesssssssss mengatakan bahawa dirinya terkejut apabila minuman dipesannya bernilai sehingga RM34. Menurutnya, beliau yang pertama kali membeli minuman Starbucks itu hanya mengambil saranan barista tetapi tidak sangka perlu menambah wang untuk customize minumannya itu. Video diakhir artikel ini.

Lantaran perkongsian tersebut, rata-rata netizen menzahirkan rasa simpati kepada pengguna TikTok tersebut kerana tidak dibantu oleh barista sebaiknya sekaligus menjadikan pengalaman pertama membeli minuman di Starbucks tidak menyenangkan.

- Advertisement -

Menjengah ke ruangan komen, ada juga barista Starbucks yang mengatakan bahawa seharusnya barista tersebut menerangkan dengan baik apa yang akan dikenakan caj atau tidak terutama sekali kepada pembeli yang baru pertama kali mahu mencuba.

“kesian ye, me as barista if nampak cust yg mcm first timer ni i will assist them, like i will tell them tht mana yg kena charge mana yg tak. Btw, please siapa siapa nak air TIKTOK never percaya harga yang diorang letak kat tiktok, its MORE FROM THAT TAU!”

Akan tetapi, ada juga yang mengatakan bahawa pengguna tersebut seharusnya menolak ketika barista itu memberikan saranan untuk membuat sebarang penambahan. Mungkin disebabkan pengguna tersebut baru pertama kali mahu mencuba minuman Starbuck, maka mereka tidak tahu. Apakah pendapat anda akan isu ini?

Reaksi beberapa wargamaya

- Advertisement -

Rakaman yang tular

- Advertisement -

Nak macam-macam info? Jom Join Channel Telegram Aku Papan Kekunci

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL