spot_img

Pemuda Ini Dedah Asal Usul Ayat Viral Setelah Tular Di Media Sosial

- Advertisement -

HARI ini rancak, di sini rancak, di sana rancak, berdosa! Iya, di sana mau rancak, di mana-mana rancak, berdosa! Berdosa…”

Begitulah ungkapan ayat yang disebut seorang pemuda yang menjadi trend dan ikutan di media sosial kini.

Menerusi sebuah video yang dimuat naik pemuda dikenali sebagai @ahmadsaffuan86 di TikTok, bunyi ‘di sini rancak, di sana rancak, mana-mana rancak, berdosa!’ itu disebut sebagai ‘hiburan’.

- Advertisement -

Malah sebutan ayat tersebut juga diguna pakai orang ramai pelbagai peringkat usia termasuk kanak-kanak.

Tonton video penuh asal berkenaan di bawah:

@ahmadsaffuan86Hari ini rancak, mana mana rancak, berdosa berdosaaaa 🤭😁😂😛♬ mana mana rancak_berdosaaa. – Ahmad Saffuan

Tampil beri penjelasan sebenar mengenai asal usul ayat viral yang kini tular di media sosial

- Advertisement -

“Saya nak buat penjelasan sebab ramai yang dah merapu.. Tapi asal usul dia bukan daripada saya,” katanya.

Menyedari video sedemikian rupa telah mendapat perhatian ramai, lelaki bernama Ahmad Saffuan akhirnya tampil memuat naik penjelasan asal usul bagi ayat viral berkenaan.

Pada suatu hari, dia ada terdengar rakannya menyebut “rancak, berdosa” yang dikatakan asalnya disebut oleh ‘Mat Motor’ di TikTok.

- Advertisement -

Tambah Ahmad Saffuan lagi, dia hanya tertarik dengan sebaris ayat yang disebutkan dan menambah beberapa perkataan lain lagi.

“Aku pun buat lah dengan style sendiri Demi menghormati brother tu, saya tak akan claim income ini,” ujarnya.

Tonton video penjelasan penuh Ahmad Saffuan di bawah:

@ahmadsaffuan86Mai kita dengaq penjelasan Mana Mana Rancak BERRDOSAAA !!!

♬ bunyi asal – Ahmad Saffuan

Ketika artikel ini ditulis, video tersebut telah mendapat lebih 4.2M views, 210.6K likes dan 7K comments di laman TikTok.

Sementara itu, tinjauan di ruangan komen pula mendapati rata-rata netizen turut terhibur melihat aksi bersahaja pemuda itu bila mengungkapkan ayat berkenaan berulang-ulang kali.

“Sebab abang, boyfriend saya ulang perkataan yang sama 24/7” – Netizen

Nak macam-macam info? Jom Join Channel Telegram Aku Papan Kekunci

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL