Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/akupuszx/public_html/wp-content/plugins/prevent-xss-vulnerability/includes/class-prevent-xss-vulnerability-frontend.php on line 264

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/akupuszx/public_html/wp-content/plugins/prevent-xss-vulnerability/includes/class-prevent-xss-vulnerability-frontend.php on line 265
Trend Terbaru Di Genting Highlands Pacak Khemah Dan Lepak Di "Parking Lot"
spot_img

Trend Terbaru Di Genting Highlands Pacak Khemah Dan Lepak Di “Parking Lot”

- Advertisement -

SETELAH lama ‘terkurung’ di dalam rumah, kini rakyat Malaysia boleh enjoy dengan melancong dan melakukan aktiviti yang sudah lama mereka mahukan. Anak-anak muda kini dilihat suka ikuti trends yang tular di TikTok untuk dijadikan konten.

Terbaharu, menjadi trend untuk pacak khemah dan nikmati kopi serta mi segera di parking lot berdekatan stesen Petron di Genting Highlands yang difahamkan dikhaskan untuk meletakkan bas. Boleh dilihat di TikTok, ramai yang sertai trend tersebut. Video diakhir artikel ini.

Hal ini mendapat perhatian netizen dan rata-rata netizen mengatakan tempat tersebut tidak sesuai serta salah kerana ia merupakan kawasan persendirian. Malah, para netizen bersetuju bahawa seharusnya mereka mencari tapak yang sesuai bukannya melakukan hal seperti ini.

- Advertisement -

Bukan itu sahaja, rata-rata netizen berharap pihak Genting Highlands akan perketatkan lagi sekuriti agar hal seperti ini tidak berlaku kelak disebabkan faktor keselamatan.

Rata-rata netizen juga mengkritik mereka yang pacak khemah di kawasan tempat letak kenderaan dan juga di bangunan Genting Highlands kerana ia tidak sesuai dan menganggu ‘mood’ mereka untuk bercuti. Hal ini juga mendapat pelbagai reaksi netizen dan ada yang tidak sabar untuk ikuti ‘vibes’ trend ini.

Reaksi beberapa wargamaya

“Elok tempat Genting tu orang nak rehat, nak sightseeing, nampak budak budak melayu ni pacak khemah kat parking lot la, memasak tepi jalan la. Hopefully Genting securities will be stricter. Semak betul” – @myraexe_

- Advertisement -

“Yep. Saw that too last weekend but yang aku tengok tu dia buat dekat parking lot besar area petron tu.” – @nrlamrhj

Rakaman yang tular 1

@_dattebayo8 #gentinghighlands ♬ bunyi asal – Mhd Aizzat
- Advertisement -

Rakaman yang tular 2

@nhztulhnim Borak, maggie & mengopi #gentinghighlands #friends #weekendvibes ♬ Viva La Vida – Coldplay

Nak macam-macam info? Jom Join Channel Telegram Aku Papan Kekunci

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL