spot_img

Guna Google Maps Sebab Curiga Sebalik Pagar Zink Biru Di Salak Expressway, Netizen Terkejut Jumpa “Pusara Kereta”

- Advertisement -

SEJAK wujudnya Google Maps, ia banyak memberi bantuan kepada para pengguna kerana boleh melihat landskap di sesuatu kawasan yang diinginkan.

Selain itu, terdapat fungsi Google Street View yang membolehkan pengguna melihat jalan, bangunan dan rumah dengan lebih dekat.

Seorang pengguna TikTok, @heartpatrick yang curiga di sebalik pagar zink biru di sepanjang Salak Expressway, Cheras telah menggunakan Google Maps untuk mengetahui kawasan tersebut.

- Advertisement -

Apabila melihat menerusi ‘aeriel view’, dia menjumpai imej lambakan kereta buruk yang berhimpit antara satu sama lain.

Imej tersebut menarik perhatian netizen yang menganggap keadaan itu seperti sebuah pusara kereta.

Sering berlaku kemalangan

- Advertisement -

Dalam pada itu, netizen juga mendakwa laluan tersebut sering berlaku kemalangan lebih-lebih lagi ketika waktu hujan yang berkemungkinan disebabkan minyak bocor dari kenderaan-kenderaan terbengkalai itu.

“Bila dia lupus kereta, minyak-minyak dari kereta banyak mengalir masuk higway dan pula situ berbukit. Rumah saya belakang tu je. Selalu accident kat sini.”

“Kat Cheras ni. Dulu tol 50sen. Sekarang dah jadi tempat lupus kereta. Kawasan paling merbahaya waktu hujan. Jalan sangat licin.”

- Advertisement -

“Ini tempat kereta tersadai di sekitar lebuh raya Salak. Ruang tersebut sepatutnya boleh digunakan untuk besarkan jalan.”

Difahamkan, kawasan tersebut berkeluasan 1.5 hektar merupakan Depoh Simpanan Kenderaan Taman Connaught yang dikhususkan bagi kenderaan buruk yang ditunda Dewan Bandaraya Kuala Lumpur.

Berdasarkan maklumat, depoh tersebut mampu menempatkan kira-kira 1,5000 kenderaan buruk yang tersadai dalam masa serentak.

Kebanyakan kenderaan tersadai di situ merupakan kenderaan yang tidak dituntut pemilik atas pelbagai sebab seperti kereta mempunyai hutang, tidak tahu proses melupuskan kenderaan buruk lalu dibiarkan di bahu jalan atau lokasi tumpuan dan juga pemiliknya sudah meninggal dunia.

Rakaman yang tular

@heartpatrick Searching for Bumblebee 🚗🚙🔎🚕🚚🛻 #tiktokmalaysia #abandoned #abandonedplaces #cargraveyard ♬ Scary – Background Sounds

Nak macam-macam info? Jom Join Channel Telegram Aku Papan Kekunci

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL