spot_img

“Barang Tak Ori”, Komen Pembeli Ini Dibidas Seller Buat Ramai Terhibur

- Advertisement -

Pembelian secara online sememangnya menjadi antara cara yang paling mudah dan menjimatkan masa buat semua orang. Pengguna tinggal mencari barang, bayar secara online dan menunggu barang tiba didepan pintu rumah.

Cara inilah yang semakin popular sehingga apa sahaja yang boleh mencetuskan pendapatan, tentu dijual. Walau bagaimanapun jika ingin membeli sesuatu, kita sering dinasihatkan jangan main beli sesuka hati sahaja tanpa membaca maklumat lengkap yang telah disediakan oleh penjual.

Ini kerana bagi mengelak kita sendiri tersalah faham dengan barang yang dijual oleh seller kerana isu membeli barang yang dapatnya lain juga antara topik yang sering hangat dibicarakan ramai pembeli.

- Advertisement -

Namun begitu, kebanyakannya tidak perasan sama ada barang yang ingin dibeli itu sama ada yang betul atau mainan sahaja. Disebabkan isu seperti itu menyebabkan penjual ini dilihat mengamuk selepas barang jualannya ditinggalkan komen, “Barang tak ori,” beserta menerima rating satu sahaja.

@lawak.biasaje0 tak nak #fyp tapi nak #fypシ .#Lxktt ♬ Love Story – Indila

Komen ‘Barang tak Ori’ daripada pembeli tersebut mencetuskan hiburan orang ramai yang gelak besar selepas membacakan balasan daripada penjual yang mungkin sedang geram dengan review yang ditinggalkan itu selain mendapat pelbagai reaksi pula daripada warganet tentang isu tersebut.

- Advertisement -

Kat USA sana lagi ori

Ada niat tak baik tu

Terus Ulti mat

- Advertisement -

Marah betul seller

Lain baca dulu sebelum membuat sebarang pembelian. Tak faham boleh chat seller. Tak memasal kena sekolah depan orang ramai.

Cuba korang tengok sini rasanya ada keterangan pada produk tu https://shope.ee/8KBKcKRBB2

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL